Over Remco

PMO Professional

Mijn passie is overduidelijk het laten slagen van verandering. Ik ben op mijn best als ik mag ontdekken hoe de theorie het beste in de praktijk gebracht kan worden.

Remco te Winkel – Korte biografie

Begonnen als programmeur in 1996 maakte ik in 2000 de stap richting het PMO. Binnen dit vakgebied heb ik vervolgens alle denkbare rollen vervult. Medio 2013 kwam ik in aanraking met het Agile gedachtegoed en realiseerde me al snel dat dit blijvende impact zou hebben op de manier waarop bedrijven werken. Aan de andere kant realiseerde ik me ook dat de behoefte aan sturing en aan management informatie zou blijven. Ik ben me dan ook qaan verdiepen  in hoe PMO en Agile elkaar kunnen versterken. Daarnaast blijf ik bezig met projectorganisaties die meer voorspellende methodieken gebruiken zoals waterval.

“Remco hielp mijn PMO de Agile transitie door te maken.”

Waarom met mij werken?

Ik werk vanuit het idee dat begrip nodig is voor grip. En vanuit grip komt het beste resultaat. Ook wendbaarheid vereist grip, anders kun je geen bochten maken. En glij je rechtdoor. Het is mijn doel om de organisatie beter achter te laten dan ik ze aantrof en uw medewerkers kennis en kunde mee te geven. Mijn inzet is tijdelijk, mijn resultaat is blijvend,

Kennis en ervaring

PMO is niet gebonden aan een branche. Ik heb daarom ook ervaring bij veel diverse bedrijven en sectoren. Hierbij ben ik een fervent kennisdeler. Naast het publiceren van de boeken “Het Project management Office” (2009) en ” Lenig” (2021)¬† spreek ik vaak op congressen of in kleine gezelschappen. Ook publiceer ik met regelmaat een artikel over het PMO. Lees meer op mijn blog.

Opleiding

 • PRINCE2 Practitioner
 • Management of Risk Practitioner
 • Management of Portfolios Foundation
 • ISEB Certified Software Tester

Branches

 • Financiele dienstverlening
 • Food & Beverages
 • Energie
 • Non-profit
 • Telecom
 • Spoorwegen
 • Overheid

Presentaties

 • Spreker op het PMI Greece congres 2021
 • PMO Global Alliance spreker 2019 en 2020
 • Spreker BPUG seminar 2017
 • Spreker Portfolio Management Congres 2016